SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
United Fighters
Trelleborgs största kampsportscenter

Kraftsport -Tyngdlyftning/Strongman/Styrketräning
Andreas Larsson

Strongman är en disciplin inom kraftsport som fokuserar på funktionell styrka. Styrkeövningarna fokuserar på att skjuta, dra, pressa, lyfta och bära tunga föremål. Vanliga övningar inkluderar att lyfta upp och pressa hantlar och andra objekt över huvudet, att bära ok eller olika tunga saker i händerna och däckvältning. Sporten spårar sina historiska rötter till 1800-talets starka män som uppträde bland annat på cirkus

  

Tyngdlyftning är en olympisk gren och var med på det olympiska programmet när de moderna spelen startade 1896 i Aten. Med undantag av OS 1908 i London och 1912 i Stockholm har sporten varit med vid samtliga OS. Genom tiderna har det skett en utveckling från att lyfta en bestämd vikt så många gånger som möjligt, till stigande vikter. I de tidigaste åren lyftes hela 5 moment, där bland annat enarmslyft fanns med. Efter OS 1972 i München har den olympiska tyngdlyftningen uteslutande bestått av ryck och stöt. Från första början hade man inga viktklasser, de infördes först vid OS 1920 i Antwerpen, det har genom åren skett flera förändringar av dessa.

 

 

Finns möjlighet att träna under klubbens öppettider .

 

Välkomna att träna Kraftsport med oss.

 

För mer info och frågor:

info@unitedfighters,se

 

 

 

 

 

 

Strongmantävlingar i Höst
2022-09-15 10:11
Starke Viking Midgårds Mäktigaste

Höstens Tävlingar i Strongman:

 

18/9 Midgårds Mäktigaste   ( Gudahagen Vikingamarknad , Näsum )

 

22/10 Strong Fools Competition ( Staffanstorp )

 

29/10 Silverryggen Strongman ( Klavreström )

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen