SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
United Fighters
Trelleborgs största kampsportscenter
Kickboxning

 Vill du träna styrka, smidighet och kondition? Då är kickboxning sporten för dig!


Kickboxing är mer fysisk än de flesta andra stående kampsporter eftersom träningen består av många explosiva och tempostarka övningar. Vi tränar för att bli fighters, oavsett om man är motionär eller tävlingsinriktad. 

 
Träningen sker oftast parvis, där man övar slag och sparkar mot mittsar. Du lär dig grunderna i slag- och sparkteknik och träningen varvas med konditions- och styrkeövningar. Om du sedan vill fortsätta din utveckling så går du upp i nästa grupp och börjar med mer avancerad kombinationer och hårdare fysisk träning. 
 
Träningen hjälper dig att tänja på dina gränser och att växa, båda fysiskt som psykiskt. 
Det är du som lägger ribban för hur hårt du vill träna och vi utmanar dig att höja ribban. 
 

Det du behöver ta med dig är en vattenflaska och träningskläder, vi rekommenderar kortärmad tröja/linne och korta byxor/shorts, byxor/tights går också bra så länge de inte har dragkedja vid benslutet.

Vi lånar ut handskar till de första prova på passen, därefter ser vi helst att du köper egna boxningshandskar. Instruktörerna hjälper dig gärna med detta och du kan läsa mer om handskar här.

 

Sparring kör vi på vissa pass (frivilligt för nybörjare) vilket innebär att vi utöver slag och spark på mitts även börja utföra kontrollerade slag/sparktekniker på varandra samt lära oss blockera eller undvika att bli träffad. För att delta på sparring så måste du ha med dig rätt utrustning, läs mer här.
 
När du tränar kickboxing på United Fighters så kommer du att att uppleva glädje, vilja, ödmjukhet och respekt. Vi välkomnar alla att bli en i gänget. 
 
Vi är medlemmar i Svenska kickboxningsförbundet och det internationella förbundet WAKO.
 
Varmt välkomna att träna med oss. 
 
Kontaktperson:

Anneli Johansson - annellisaa@gmail.com

 

Kontaktperson (Barn- och Juniorgruppen):
Ola Söderlin - ola.soderlin@gmail.com
Shoppen är öppen!
2024-02-08 13:43

Om du behöver ny t-shirt till träningen, en sjysst hoodie eller en ny träningsväskan så är shoppen öppen igen hos vår partner Action & Trend.

 

Du kan välja kläder med antingen föreningslogga eller kickboxinglogga.😎🥊

 

Ta en titt på sortimentet

Ahmad och Ola är uttagna till Elit & Utveckling 2022–2023
2022-02-09 21:34

Vi fick i veckan den glädjande nyheten att vår fighter Ahmad Almustafa och vår huvudinstruktör Ola Söderlin har blivit antagna till Svenska Budo & Kampsports förbundets satsning "Elit & Utveckling 2022-2023".

 

Ahmad har blivit uttagen till gruppen Utveckling tillsammans med 13 andra kampsportsutövare och kommer under 2 år få stöd för att växa till att bli elit idrottare. 

Ola kommer följa Ahmad under hans resa samt få utveckla den kompetens man anser att en elittränare bör ha. Det kommer bli många timmar på mattan och med diverse böcker. Detta kommer vara till stor nytta för oss på United Fighters.

Läs mer om projektet här Till artikel

 

Läs mer om övriga deltagare här Till artikel

Kickboxning - Vår vän Micke
2021-02-12 00:32

Hej vänner,

 

Den 30 oktober, 2017, klev Micke in på vår matta som instruktör. Det känns som om det var igår och det är ett gott tecken.  

 

Med tiden kommer även förändring och Micke har bestämt sig för att sluta som instruktör. 

Det var nog inte ett lätt beslut för Micke att ta, men det brukar bli rätt bra i slutändan när man följer sitt hjärta och sin magkänsla. 

 

Jag är otroligt tacksam för den tiden vi har haft tillsammans med Micke som instruktör. Han har tagit hand om många av er och sett till att ni har fått en bra start med kickboxningen. Många av er har utvecklats till riktigt duktiga fighters tack vare Micke. Han har var ett stort stöd när vi började åka på tävlingar och var en klippa i ringhörnan på SM 2019. Det har varit fantastiskt roligt att få snacka tekniker, kampsports anekdoter och träna tillsammans.    

 

Som tur är kommer han att fortsätta träna hos oss och har du inte kört ett pass med Micke som partner så är det dags. Du kommer inte att bli besviken. 

 

Än en gång, ett stort tack Micke!! Vi ses på mattan. 

 

Hälsar,

 

Ola

Inställd träning lördag och längre termin
2020-12-11 22:51
Imorgon lördag måste jag tyvärr ställa in träningen men jag förlänger terminen en vecka.

Sista passet för terminen blir lördagen den 19e december, gäller bara New och Serious Fighters.

Hälsar,

Ola
Den 16 sep stänger vi intaget för terminen
2020-09-14 16:30
Den 16 september stänger vi intagning av nybörjare för terminen. 

Vi har många nya som börjat hos oss och vi vill se till att all får en bra träning som är utvecklande. 

Har du tränat någon stående kampsport tidigare så kontakta huvudinstruktör Ola Söderlin och i mån av plats kan man hoppa in under terminen. 
Kommande aktiviteter