SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
United Fighters
Trelleborgs största kampsportscenter
Kickboxning

Kickboxing

 Vill du träna styrka, smidighet och kondition? Då är kickboxning sporten för dig!


Kickboxning är mer fysisk än de flesta andra stående kampsporter eftersom träningen består av många explosiva och tempostarka övningar. 

Träningen sker oftast parvis, där man övar slag och sparkar mot mittsar. Du lär dig grunderna i slag- och sparkteknik och träningen varvas med konditions- och styrkeövningar.

Träningen hjälper dig att tänja på dina gränser och att växa, båda fysiskt som psykiskt. 
Det är du som lägger ribban för hur hårt du vill träna, men vi kommer att utmana dig.

Det du behöver ta med dig är en vattenflaska och träningskläder, vi rekommenderar kortärmad tröja/linne och korta byxor/shorts, byxor/tights går också bra så länge de inte har dragkedja vid benslutet. På grund av covid can vi inte erbjuda att låna utrustning så egna boxningshandskar behöver du ta med dig. Instruktörerna hjälper dig gärna med detta och du kan läsa mer om handskar här.


Sparring förekommer på vissa pass (frivilligt för nybörjare) vilket innebär att vi utöver slag och spark på mitts även börja utföra kontrollerade slag/sparktekniker på varandra samt lära oss blockera eller undvika att bli träffad. För att delta på sparring så måste du ha med dig rätt utrustning, läs mer här.

När du tränar Kickboxning på United Fighters så kommer du att att uppleva ödmjukhet, respekt samt glädje mellan alla deltagare och alla är välkomna att bli en i gänget. 
Våra pass välkomnar både tjejer som killar.  Du ska ha fyllt 15 år för att delta på de ordinarie passen och från 7 år på barn- och juniorgrupper.

Varmt välkomna att träna med oss. 

Kontaktperson:

Ola Söderlin - ola.soderlin@gmail.com


Kontaktperson (Barn- och Juniorgruppen):
Anneli Johansson - annellisaa@gmail.com
2021-03-23 19:19

På Söndagens träningspass så var vi på vår maxgräns för hur många barn som får lov att träna samtidigt pga Corona restriktionerna. 

Det är jätte kul att så många vill träna men för att vi ska kunna hålla rådande restriktioner så kommer vi från och med nu ha intagningsstopp, dvs inga nya får börja träna hos oss just nu.

Vi kommer även att skicka ut en länk dagen innan Söndagspasset så att man kan gå in och föranmäla sitt barn. På detta sätt kommer vi ha full koll på att vi ej blir över 16 barn och för att ingen ska bli avvisad vid dörren och att alla ska ha möjlighet att kunna delta. (Kom ihåg denna länk gäller enbart Söndagspassen) Detta gäller från och med nu.

Har ni några frågor så återkoppla gärna. 

Ha en fin kväll /Anneli, Alva, Jonathan 

Lördagar - Vi ändrar lite i schemat för New Fighters/Seriouse Fighters
2021-02-19 15:16
Jag kommer från och med lördagen den 20 Februari ändra lite i vårt träningsuplägg för vuxna.

Måndagar och onsdagar kommer fortsätta oförändrat.  

Lördagar ändrar jag inriktning och kör bara sparring. Passet kommer erbjuda både teknikträning (övningar mot varandra med skydd på) och fri sparring. Det är för alla nivåer och övningarna anpassas efter vilken nivår men är på.
 
Vill du  veta mer om vad sparring innebär och vilken utrustning som krävs? Mer info här.

Vi har fyllt upp klubbens lager med benskydd, handskar och tandskydd. Tänk på att tandskydd måste formas i varmvatten innan de kan användas. 

Vi ses på mattan! 

Hälsar,

Ola
Huvudinstruktör
Kickboxing
Kickboxning - Vår vän Micke
2021-02-12 00:32

Hej vänner,

 

Den 30 oktober, 2017, klev Micke in på vår matta som instruktör. Det känns som om det var igår och det är ett gott tecken.  

 

Med tiden kommer även förändring och Micke har bestämt sig för att sluta som instruktör. 

Det var nog inte ett lätt beslut för Micke att ta, men det brukar bli rätt bra i slutändan när man följer sitt hjärta och sin magkänsla. 

 

Jag är otroligt tacksam för den tiden vi har haft tillsammans med Micke som instruktör. Han har tagit hand om många av er och sett till att ni har fått en bra start med kickboxningen. Många av er har utvecklats till riktigt duktiga fighters tack vare Micke. Han har var ett stort stöd när vi började åka på tävlingar och var en klippa i ringhörnan på SM 2019. Det har varit fantastiskt roligt att få snacka tekniker, kampsports anekdoter och träna tillsammans.    

 

Som tur är kommer han att fortsätta träna hos oss och har du inte kört ett pass med Micke som partner så är det dags. Du kommer inte att bli besviken. 

 

Än en gång, ett stort tack Micke!! Vi ses på mattan. 

 

Hälsar,

 

Ola

I väntans tider - Kickboxers Bootcamp!
2021-01-24 11:41
Fall in i ledet! 

Nu kickstartat vi terminen med ett bootcamp - ett kort men intensivt fys pass. 

Det kommer bli lite smutsigt, det kommer bli lite tårar, det kommer bli lite blodsmak i munnen och det kommer bli förbannat roligt.  

Plats: United Fighters parkering
Klädsel: Fältmässig (utomhus och efter väder)
Tid: Måndag 25e Januari, kl 18.30 - 19.30
Vem: New Fighters och Serious Fighters

Vi ses imorgon.

Ola

Verkställ!
Inställd träning lördag och längre termin
2020-12-11 22:51
Imorgon lördag måste jag tyvärr ställa in träningen men jag förlänger terminen en vecka.

Sista passet för terminen blir lördagen den 19e december, gäller bara New och Serious Fighters.

Hälsar,

Ola