SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
United Fighters
Trelleborgs största kampsportscenter
Kickboxning

Kickboxing

 Vill du träna styrka, smidighet och kondition? Då är kickboxning sporten för dig!


Kickboxing är mer fysisk än de flesta andra stående kampsporter eftersom träningen består av många explosiva och tempostarka övningar. Vi tränar för att bli fighters, oavsett om man är motionär eller tävlingsinriktad. 

 
Träningen sker oftast parvis, där man övar slag och sparkar mot mittsar. Du lär dig grunderna i slag- och sparkteknik och träningen varvas med konditions- och styrkeövningar. Om du sedan vill fortsätta din utveckling så går du upp i nästa grupp och börjar med mer avancerad kombinationer och hårdare fysisk träning. 
 
Träningen hjälper dig att tänja på dina gränser och att växa, båda fysiskt som psykiskt. 
Det är du som lägger ribban för hur hårt du vill träna och vi utmanar dig att höja ribban. 
 

Det du behöver ta med dig är en vattenflaska och träningskläder, vi rekommenderar kortärmad tröja/linne och korta byxor/shorts, byxor/tights går också bra så länge de inte har dragkedja vid benslutet.

För tillfället lånar vi inte ut utrustning, så egna boxningshandskar behöver du ta med dig. Instruktörerna hjälper dig gärna med detta och du kan läsa mer om handskar här.

 

Sparring kör vi på vissa pass (frivilligt för nybörjare) vilket innebär att vi utöver slag och spark på mitts även börja utföra kontrollerade slag/sparktekniker på varandra samt lära oss blockera eller undvika att bli träffad. För att delta på sparring så måste du ha med dig rätt utrustning, läs mer här.
 
När du tränar kickboxing på United Fighters så kommer du att att uppleva glädje, vilja, ödmjukhet och respekt. Vi välkomnar alla att bli en i gänget. 
 
Vi är medlemmar i Svenska kickboxningsförbundet och det internationella förbundet WAKO.
 
Varmt välkomna att träna med oss. 
 
Kontaktperson:

Ola Söderlin - ola.soderlin@gmail.com

0735-001042

 

Kontaktperson (Barn- och Juniorgruppen):
Anneli Johansson - annellisaa@gmail.com
 
Boka den 18e juni kl 12.30 - Sommarhäng med lite mingel
2022-05-27 10:37

Vänner,

 

Vilken start på året vi har haft! 

 

Nya vänner har börjat träna med oss, några har gjort sin första tävling och vi alla har varit på mattan för att bli bättre fighters, unga som gamla.

 

Jag, med övriga instruktörer, har haft förmånen att få hjälpa och utmana er att bli fighters. Vi har tillsammans gett oss in i utmaningar och vi har delat glädjen av att övervinna utmaningarna. Det finns inget mer motiverande och glädjande för oss instruktörer än när ni efter hårt slit äntligen lyckas sätta en kombination eller göra den där extra armhävningen.

 

Så innan sommarschemat kör i gång så vill vi bjuda in alla er underbara junior och senior fighters till ett litet häng på klubben. Vi börjar kl. 12.30 och håller dörren öppen till 14.30. Vi kommer bjuda på något lätt att äta och dricka till det.

 

Passa även på att se och prova våra klubbkläder från Action&Trend! De kommer att vara på plats för att visa upp sortimentet och ni har möjlighet att prova. 

 

Jag ser fram emot få hänga med er den 18e juni!

 

Hälsar,

 

Ola

Huvudinstruktör Kickboxing

 

Lördags Rumble - Öppen sparring
2022-04-29 15:56

Hej vänner,

 

Nu på lördag finns det möjlighet till att köra sparring och vi kommer att dela upp er som tränar i två grupper.

 

Ett gäng kommer köra vanligt träning och ett gäng som kör sparring.

De som kan delta på sparringen är juniorer fortsättningsgruppen, 

vuxna fortsättningsgruppen och vuxna nybörjare som har varit med minst en gång tidigare på sparring. 

 

För er som är vuxna nybörjare så är detta en möjlighet att fortsätta testa och utveckla era tekniker. Ni kommer att köra varannan sida och få mycket hjälp av de som är rutinerade i sparring. Inga hårda slag eller sparkar, utan fokus är att flytta tekniker från övning på mittsar till att test hur de fungerar i praktiken. 

 

Ni måste själv ta med tandsskydd och vadderade handskar (inga säckhandskar eller MMA handskar). Ni kan få låna bensskydd på klubben. 

 

Hoppas att så mång som möjligt kan titta in på lite rolig och lekfull sparring.

 

Vi ses på lördag kl 11.00. 🥊

 

Hälsar,

 

Ola

Glöm inte! Sparring för tjejer på onsdag.
2022-04-26 11:44

Som vi berätta om tidigare så kör jag sparring session för bara tjejer på onsdag. 

Det är en möjlighet för alla tjejer (från 15 år) att prova vad sparrring är och hur det funkar när man kör sparring. Detta är för alla tjejer, nybörjare som erfaren och det bästa är att ni kommer lära er av varandra.

 

Efter uppvärmning kommer vi att fokusera på grunderna och i lugnt tempo testa olika tekniker samt blockeringar. 

 

Ni behöver ta med er tandskydd och handskar (tänk på att ni inte kan ha säckhandskar eller mma handskar). För er som inte har benskydd så kan ni få låna på klubben. 

 

Hoppas att så många som möjligt vill vara med.

 

Hälsar,

 

Ola 

Ahmad och Ola är uttagna till Elit & Utveckling 2022–2023
2022-02-09 21:34

Vi fick i veckan den glädjande nyheten att vår fighter Ahmad Almustafa och vår huvudinstruktör Ola Söderlin har blivit antagna till Svenska Budo & Kampsports förbundets satsning "Elit & Utveckling 2022-2023".

 

Ahmad har blivit uttagen till gruppen Utveckling tillsammans med 13 andra kampsportsutövare och kommer under 2 år få stöd för att växa till att bli elit idrottare. 

Ola kommer följa Ahmad under hans resa samt få utveckla den kompetens man anser att en elittränare bör ha. Det kommer bli många timmar på mattan och med diverse böcker. Detta kommer vara till stor nytta för oss på United Fighters.

Läs mer om projektet här Till artikel

 

Läs mer om övriga deltagare här Till artikel

Kickboxning - Vår vän Micke
2021-02-12 00:32

Hej vänner,

 

Den 30 oktober, 2017, klev Micke in på vår matta som instruktör. Det känns som om det var igår och det är ett gott tecken.  

 

Med tiden kommer även förändring och Micke har bestämt sig för att sluta som instruktör. 

Det var nog inte ett lätt beslut för Micke att ta, men det brukar bli rätt bra i slutändan när man följer sitt hjärta och sin magkänsla. 

 

Jag är otroligt tacksam för den tiden vi har haft tillsammans med Micke som instruktör. Han har tagit hand om många av er och sett till att ni har fått en bra start med kickboxningen. Många av er har utvecklats till riktigt duktiga fighters tack vare Micke. Han har var ett stort stöd när vi började åka på tävlingar och var en klippa i ringhörnan på SM 2019. Det har varit fantastiskt roligt att få snacka tekniker, kampsports anekdoter och träna tillsammans.    

 

Som tur är kommer han att fortsätta träna hos oss och har du inte kört ett pass med Micke som partner så är det dags. Du kommer inte att bli besviken. 

 

Än en gång, ett stort tack Micke!! Vi ses på mattan. 

 

Hälsar,

 

Ola

Kommande aktiviteter
Träning, Hall, 02/10 11:00
Träning, Hall, 03/10 18:30
Träning, Hall, 05/10 18:30
Träning, Hall, 08/10 11:00
Träning, Hall, 09/10 11:00
Träning, Hall, 10/10 18:30
Nyheter från föreningen