SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
United Fighters
Trelleborgs största kampsportscenter

Bästa Självförsvaret

 

Som kampidrottare får man ofta frågan om vilken som är den mest effektiva kamp arten och gärna vill man svara just sin egen men det är inte alltid sant. Det beror på vilka mål man är ute efter, sport, träning, tävling, styrka, hobby eller självförsvar. Inom Budo är självförsvar en stor motivationsfaktor till träning.

 

Att träna självförsvar ger inga garantier för att du kommer klara av alla hotfulla situationer du kan kommas att utsättas för, men att träna hos oss ger dig bättre förutsättningar och en mental förberedelse. 

 

Alla våra idrotter har en självförsvarsvinkel i sitt utövande, vissa mer än andra men ser man till totalen får man en bra självförsvargrund att stå på. Det är det antal av grepp, slag, sparkar etc man får emot sig, övervinner rädslan och bygger upp sitt självförtroende till att agera vid en nödsituation.

 

Kempo och JuJutsu är ursprungligen stridskonster och dessa arters tekniker är väl beprövade för ett effektivt självförsvar. I träningarna finns också olika scenario och försvar mot många olika typer av angrepp.

 

Kickboxning och Boxning har en hög inlärningskurva och innehåller mycket fysik, tempo och kamp samt att kunna använda teknikerna både som attack och försvar, som är bra egenskaper för ett effektivt självförsvar.

 

Aikido och Tai Chi brukar inte anses som renodlat självförsvar då de har ett annat träningsfokus, men innehåller effektiva tekniker som kan användas till självförsvar.

 

Iaido och Jodo, svärdets och stavens principer, kan användas som självförsvar om man har ex. en stödkäpp till hands.

 

Klubben anordnar även anpassade självförsvarskurser för olika behov och yrken,

kvinnoförsvar och försvar av 3:e part.

 

Vid frågor och intresseanmälan : info@unitedfighters.se   

   

2021-08-19 16:06
 
Kommande aktiviteter
Träning, Dojo, 28/09 18:30
Träning, Dojo, 05/10 18:30
Träning, Dojo, 12/10 18:30
Träning, Dojo, 19/10 18:30
Träning, Dojo, 26/10 18:30
Träning, Dojo, 02/11 18:30
Nyheter från föreningen
Hem, 02/05 12:36 
Hem, 20/10 09:04 
Hem, 01/09 10:50