SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
United Fighters
Trelleborgs största kampsportscenter
Aikido

Aikido
Iwama Takemusu Aikido
 
 
Aikido är skapad av Morihei Ueshiba (1883 - 1969) kallad O’Sensei (’den store mästaren’) och betyder ’den harmoniska kraftens väg. I Iwama Takemusu Aikido tränar vi enligt de pedagogiska metoder som Morihiro Saito Sensei (1928 - 2002) lärde sig under 23 års träning direkt från O’Sensei.
 
 
I aikido styr vi motståndarens attack, bryter balansen och leder attacken in i låsning, fasthållning eller kast. Vi lägger stor vikt att träna fallteknik, kroppstekniker och vapentekniker med svärd & stav. 
Vad kan Aikido träning ge mig?
Aikido är kul och spännande och ger avkoppling från stress i skola eller arbete. När man tränar Aikido finns det inte plats för tankar på andra saker som jobbet, studier, disken hemma etc.
•Aikido är en fysisk träning som stärker kroppen och ger ökad smidighet, vighet, bättre balans och god cirkulation i kroppen.
•Aikido ger förbättrad motorik och tränar både vänster och höger hjärnhalva samtidigt.
•Aikido kan tränas av både flickor och pojkar, kvinnor och män. Vi tränar tillsammans och med fokus på teknisk skicklighet inte styrka.
•Aikido lär dig fallteknik, dvs. konsten att falla utan att slå sig. Det kan du ha nytta av i många vardagssituationer där fötterna plötsligt slinter på en hal yta eller vid t ex ett fall från en cykel.
•Aikido är budo och självförsvar. Aikidons tekniker av en duktig utövare kan användas som ett självförsvar. Det krävs dock ihärdig träning och det är inget man behärskar tillfullo efter en eller ett par terminer.
•Aikido saknar tävlingar och elittänkande. Det är inte viktigt att vara bäst, att vinna priser eller bli uttagen till ett lag. Vi tränar för att stärka vår fysik och sinne, att umgås med våra träningskompisar, inte för att vinna priser.
 
Träning:
Söndag 12:00-13:30
 
För Information om Aikido
 
Kontakta : Jouni Kairala
 
070-113 06 16
 
 
Inställd Aikido
2018-11-12 18:06
Aikidon är tyvärr inställt idag 12/11.

Ha en fin kväll/Anneli
Samarbete med Malmö Aikido!
2017-09-29 15:10
Från och med nu kommer vi att samarbeta med Malmö Aikido klubb, både tränare och elever.
De kommer att träna i vår dojo den sista Lördagen i månaden varje månad. 
Men start imorgon 30/9 vanlig tid 12:00-13:30.
Ni är hjärtligt välkomna att träna med oss.

Ha en fin helg.

/ Anneli
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 02/05 12:36 
Hem, 20/10 09:04 
Hem, 01/09 10:50